Oplevelser på kanten af havet

Hundesteds maritime kulturarv rummer masser af værdier. Det er en historie om en driftig havn, fiskerne, de navnkundige bådebyggere, færgefarten, fiskeindustrien og Hundested Motorfabrik, der leverede fremdrift til fiskekuttere over det meste af kloden.

Det er en enestående historie vi i Fiskeriets og Havnens Hus er i fuld gang med at fortælle på en måde, så alle sanser tages i brug.

Vi har i løbet af blot fire år gennemført så mange konkrete initiativer og samlet så meget erfaring, at vi er klar til at realisere vores hovedformål - et maritimt oplevelsescenter med tilhørende naturskole i nye bygninger på Hundested Havn.

I det nye center vil vi på en levende og dynamisk måde fortælle historien om de mange spændende maritime erhverv, der knytter sig til Hundesteds unikke beliggenhed på kanten af havet. Samtidig skal børn og unge lære om havmiljøet i den naturskole, der indgår i centret.

Fiskeriets og Havnens Hus har to år i træk fået kulturprisen i Halsnæs Kommune, og senest i 2012 erhvervlivets ildsjælepris. Vi er overbevist om, at vi kan skabe en succes i stor skala med det maritime oplevelsescenter.

Udstillingshusene:

28. april 2013, kl. 14

Åbning af ny udstilling "Et hav af liv" i "Det røde beddingshus".

 

Udstillingen er åben daglig i juni, juli, og august, og weekender i maj og september.

  "Det sorte spilhus" viser igen i 2013 "Hundested havn igennem tiderne", men udstillingen vil i løbet af 2013 blive suppleret med emnet "Bådebyggeri på Halsnæs"  

Huset er daglig åben i juni, juli, og august.

Søndage i juni, juli og august kl. 13 - 16 er udstillingerne bemandede og Hundested motoren startes op.

 

Oplevelsesplatformen

"Klap en fisk":

Alle dage fra april til oktober

Døgnåben

 

 

Sæsonen 2013

Vi går ind i en spændende sæson. Den eksisterende "Klap en fisk" bro er i øjeblikket fjernet, men bliver søndag d. 19. maj 2013 erstattet af en større, mere stabil og smukkere bro. Også bassinerne skifter størrelse og udseende basseret på vore erfaringer fra 3 sæsoner.

Som noget nyt bliver adgangen for dårligt gående og kørestolsbrugere gjort nemmere. Slæbestedet bliver nedlagt og indgår i vores projekt. Herfra vil en rampe lede ud på det nye anlæg.

Yderligere vil der på den større bro blive opsat en handikapkran, der via en skydelåge gør det muligt for handikappede at blive sænket ned i både.

Datoen for indvielse af det nye "klap en fisk" anlæg er berammet til søndag d. 19. maj klokken 14.