Aktiviteter for børn og voksne.

Vi arrangerer en lang række aktiviteter i løbet af sæsonen, 1. april til 1. november. De vil alle blive omtalt på denne side.

Visse aktiviteter kræver lunt og tørt vejr og vil derfor blive annonceret med meget kort varsel både på opslag på havnen og på denne side. Her tænkes specielt på planlagte "skumrings events" på platformen "klap en fisk".

Undervisning på platformen: "klap en fisk"

 

Aktiviteterne ved fiskebassinerne styres af lokale ildsjæle, der brænder for sagen. Foreningens lokale "husbiologer", er på plads de aktivitetssøndage der falder i skolernes sommerferie, hvor børnene kan lære, at havets ressourser er andet og mere end mad på bordet.

I skolernes sommerferie har platformen de seneste år været bemandet med mindst 2 biologistuderende fra KU, som har undervist og aktiveret børn og deres voksne i havets forunderlige verden.

 

 

 

Familiedag på Hundested Havn

 

Havneløb for hele familien

 

-med spændende og lærerige aktiviteter

 

Spring ud i den første søndag iefterårsferien med børnene og oplev det spændende liv, der udfolder sig på Hundested Havn. Her kan man eksempelvis møde en dykker, et værksted for havnekunst, bygge både på et rigtigt værft eller kigge ind i vodbinderens finurlige værksted, hvor børnene kan flette farvestrålende armbånd.

Der bliver også lejlighed til at klappe en fisk på den flydende platform eller måske se nærmere på en fiskekutter for at nævne nogle af de mange aktiviteter, der foregår på havnen denne søndag.

Det er foreningen Fiskeriets og Havnens Hus i Hundested, der inviterer alle interesserede til familie-arrangementet "Åben Havn", der som skrevet finder sted den første søndag i efterårsferien.

Start, normalt mellem kl. 13 og 13,30 fra Fyrbåken på midtermolen. Løbet slutter kl. 15, ligeledes ved Fyrbåken. Pæmieoverrækkelser kl. 15.15.

Startkort koster 20 kroner.

Via en række spændende og lærerige poster, der har appel til både voksne og børn, får man et godt indblik i det farverige liv, der udfolder sig på Hundested Havn.

Havneløbet er tilrettelagt som en quiz ude på de enkelte poster, og undervejs i løbet kan deltagerne også prøve kræfter med relevante maritime opgaver, der specielt henvender sig til børnene.

Samtidig kommer man ud på en bogstavjagt. På hver post er der nemlig gemt et bogstav, som deltagerne skal notere på deres svarark, og når man kommer i mål, går opgaven ud på at danne det rigtige kodeord.

Fiskeriets og Havnens Hus sætter fine præmier, sponseret af lokale erhvervsdrivende,  på højkant, som overrækkes til de heldige vindere, når havneløbet rundes af om eftermiddagen.

De krabber som konkurrerer på krabbe-væddeløbsbanen er krabber, man selv skal fange i havnebassinet uden for platformen. Når "klap en fisk"- platformen er bemandet, enten med foreningens egne medlemmer eller biologistuderende, er der mulighed for at låne krabbe-fiskestænger.

Du kan selv fremstille en krabbe-fiskestang - en pind med en snor i enden, der igen er forsynet med en tøjklemme og noget tung, f.eks. en stor møtrik, i enden. Maddingen, som er fiskeaffald fra en af havnens fiskeforretninger, anbringes i tøjklemmen.

De konkurrerende krabbers præmie er - friheden! Væddeløbsbanens sliske ender tæt på vandet.

En flerårig succes gentages......

 

De biologistuderende fra Københavns Universitet, der i sommerferiens hverdage, incl. lørdage, bemander oplevelsesplatformen "klap en fisk", inviterer ofte børn og deres forældre til diverse aktiviteter, hvor de bl.a., iført waders, fanger, hvad der er i strandkanten af krabber, muslinger, rejer o.a. for derefter at tilberede fangsten og spise den.

En stor succes, der til tider også omfatter et besøg på en fiskekutter.