Bog- og film udgivelser

Flere forfattere er knyttet til foreningen, og nye publikationer og film er på beddingen både fiktion og reportager. Alle tager udgangspunkt i Hundesteds historie og udvikling.

Publikationerne kan købes direkte hos "Klap en Fisk", eller hos "Meny", Hundested.

Oldemors Hundested - Kirsten Fiskers stilehæfte om gamle dage i Hundested og Lynæs

Kirsten Fiskers mor var Hundesteder med stort H, en af vore egne, som man siger her i byen, og hun samlede på billeder fra Hundested. Og da Kirsten Fisker var ganske ung fik hun lov at låne billederne af sin mor til stilehæftet, så hun kunne beskrive byens historie for sine kammerater.

Kirsten lavede sit stilehæfte i 1956, dengang alle raske piger i byen var blå spejdere. Som 15-årig var Kirsten Fisker selv patruljefører og brugte hæftet på spejdermøderne som historisk rundvisning i Hundested, så spejderkammeraterne kunne lære deres by at kende.

1. oplag 2009 (udsolgt)

2. oplag 2011 (udsolgt)

3. oplag

Pris: 80 kr.

Læs mere

Hundested for fuld skrue - Historien om en verdenskendt motor.

Poul Erik Jensen fortæller i denne bog historien om Motorfabrikken og dens navnkundige Hundestedmotor, der blev udbredt til store dele af verden.

Motorfabrikken, der også producerede skibspropeller, var i mange år en krumtap i Hundesteds udvikling. Fabrikken gav smør på brødet til mange familier i byen og var tæt forbundet med fiskeriet.

Fortællingen om Hundested Motorfabrik er også en familiekrønike. To familier stod i spidsen for det hele gennem tre generationer.

!. oplag 2011

2. oplag 2014

Pris 120 kr.

Læs mere

Smedens store dag

Smedens store dag - og andre fortællinger om strandjægere og Hundesteds havfruer

Ole Andreassens  store lidenskab er strand- og havjagt i farvandet omkring Hundested. I bogen opruller han en række fantastiske jagthistorier med et persongalleri af farverige mænd og kvinder fra byen.

Fortællingerne rummer masser af drama og intensitet – og medtager også det historiske perspektiv omkring jagten på andefugle fra kysterne i Hundested.

Ole Andreassen er fascineret af spændingen ved jagten og de  naturoplevelser, der følger med – ikke mindst nærkontakten med marsvin og sæler. 

1. oplag 2014

Pris 120 kr.

 

Verden ifølge Hundested - Autentisk film om Hundesteds gyldne år 1969-1973

Hundesteds to sidste borgmestrer Bent Sørensen og Hans Schwennesen stiller skarpt på perioden 1969 til 1973. Hans Schwennesen er den gennemgående kommentator i filmen. Peter Korsgaard Johansens smalfilm indgår ubeskåret i den ny filmversion.

1. oplag 2016

Pris: 100 kr,

Meldt savnet - En historie bygget over virkelige begivenheder

Det er vigtigt at alle mennesker at få fortalt deres historie. Det er baggrunden for, at Hjørdis Varmer gik i gang med at skrive bogen om, hvordan Annette Ziska oplevede tabet af sin far, som forsvandt med kutteren Skarreklit i Østersøen d. 20. februar 1953.

1. oplag 2011

Pris: 120 kr.