Skriv en tekst her

Klik på  HVIDBOG  hvis du vil direkte til billedserien om vore aktiviteter siden 2008-09

 

 

      Kursen er sat mod nye mål

Hundesteds maritime kulturarv rummer masser af værdier. Det meste er en historie om en driftig havn, fiskerne, de navnkundige bådebyggere, færgefarten, fiskeindustrien og Hundested Motorfabrik, der leverede fremdrift til fiskekuttere over det meste af kloden.

Det er denne enestående historie vi i Fiskeriets og Havnens Hus er i fuld gang med at fortælle på en måde, så alle sanser tages i brug.

Vi har i løbet af få år gennemført så mange konkrete initiativer og samlet så meget erfaring, at vi er klar til at realisere vores hovedmål - et maritimt oplevelsescenter  i nye bygninger på Hundested Havn.

I det nye center vil vi på en levende og dynamisk måde fortælle historien om de mange spændende maritime erhverv, der knytter sig til Hundesteds unikke beliggenhed på kanten af havet. Samtidig skal børn og unge lære om havmiljøet i fjord og hav.

Vi vil skabe oplevelser, der appelerer til alle grupper, ikke mindst børnefamilierne, og vi vil gøre en særlig indsats for at handicappede kan få glæde af udstillingerne og aktiviteterne i centret. København ligger kun godt en times kørsel fra Hundested, og vores ambition er at tiltrække besøgende fra både det øvrige Nordsjælland og Hovedstadsområdet.

Vi har en masse konkrete ideer til, hvordan vi kan gøre den universielle historie om mennesket og havet lærerig, spændende og indvolverende. Fiskeriets og Havnens Hus er en forening med en bestyrelse på 7 personer og en aktivgruppe på 30 med vidt forskellige kompetancer, der matcher vores behov og emner.

Dette er i sig selv en stor styrke, og vi bliver endnu stærkere af, at vi alle brænder for ideen, der også har til formål at styrke den lokale selvforståelse og identitet.

Med fondsmidler i ryggen, tegnestuen "Kvorning Design & Kommunikation", Hundested Havn og Halsnæs Kommune som medspillere, kan vi løfte opgaven og komme i gang med det maritime oplevelsescenter, der vil sætte mere skub i turismen og udviklingen i et yderområde som Hundested.